banner

Succesvol Zuid-Nederlands Kampioenschap voor De Vennen Moergestel


Op zaterdag 21 december werden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Allround voor Pupillen en Junioren-C gehouden.

Maartje van Dijck (rechts), derde bij de meisjes Pupillen-F-E-D (Foto: Jeroen
Happel)

Deze kampioenschappen zijn voor Schaatsclub De Vennen bijzonder goed verlopen. Alle leden gingen namelijk met een beker, een promotie of een nieuw persoonlijk record (PR) naar huis.

In de categorie meisjes Pupillen F-E-D reed Maartje van Dijck met 38.75 op de 300 meter de derde tijd en met haar 1:04.69 op de 500 meter was zij vierde. Samen waren deze klasseringen goed voor de derde plaats in het totaalklassement, hetgeen betekende dat Maartje op het
erepodium een mooie beker in ontvangst mocht nemen. De 38.75 op de 300 meter was bovendien een verbetering van haar PR. Fenne Loijens reed met 34.25 ook een PR op de 300 meter, dat haar samen met haar 55.79 op de 500 meter tot de zesde plaats bij de meisjes Pupillen-A bracht. Karlijn Schellekens eindigde met een vierde plaats bij de meisjes Junioren-C net naast het podium. Toch kon Karlijn tevreden zijn. Nadat zij 46.80 op de 500 meter had gereden, verbeterde zij met de tijd van 2:24.47 haar PR op de 1500 meter namelijk met ruim vijf seconden. Deze tijd was bovendien goed voor promotie naar de eerste klasse van de meisjes Junioren-C.

Bij de jongens Junioren-C brachten de vijfde tijd op de 500 meter (44.00) en de derde tijd op de 1500 meter (2:10.84) Teun van der Linden naar de derde plaats in het eindklassement. Evenals Maartje ontving hij voor deze prestatie een beker voor zijn al goed gevulde prijzenkast. De 2:10.84 op de 1500 meter was voor Teun bovendien een verbetering van zijn PR. Thomas van Berkel werd in dezelfde categorie negende met zijn tijden 45.18 op de 500 meter en 2:19.21 op de 1500 meter. Deze tijd op de 1500 meter was voor Thomas geen PR, maar wel goed voor promotie. Omdat aan de promotielimiet moet worden voldaan op een van de ijsbanen van Breda, Tilburg, Eindhoven of Geleen, telde de door Thomas in Heerenveen gereden tijd van 2:18.76 namelijk niet voor promotie. Door nu ook op een ijsbaan in Zuid-Nederland sneller dan de limiet van 2:20.00 te schaatsen, promoveerde hij wel naar de eerste klasse van de jongens Junioren-C. Tom van Dijck eindigde op de zeventiende plaats bij de jongens Junioren-C, maar met 50.35 op de 500 meter en 2:35.03 op de 1500 meter verbeterde hij wel twee PR’s. Zijn tijd op de 1500 meter was ruim zes seconden sneller dan zijn oude record en bovendien goed voor promotie naar de vierde klasse van de jongens Junioren-C.