banner

Stapje verder voor Haarense reus (+ Film)


Het Reuzengilde was woensdagavond op bezoek in Haaren; ze willen graag uitbreiding van het gilde met een Haarense pop.

Reuzenoptocht in Oisterwijk, daar mag de Haarense niet ontbreken! (Foto: Joris van der Pijll)

Nu het dorp Haaren na komend jaar ook bij Oisterwijk komt, is het niet gek dat de vraag is gekomen om ook met de Haarense gemeenschap een reus te maken. Hierover werden de inwoners van Haaren geïnformeerd tijdens tot nu toe twee bijeenkomsten. In januari volgt een derde bijeenkomst in Den Domp. Dan wil het reuzengilde een werkgroep samenstellen, die de reus gaan maken en verzorgen. 20 september zou deze nieuwe reus van pakweg 4 meter geboren mogen worden, en mee kunnen lopen met de Reuzenoptocht in Oisterwijk.

Hoe dat gaat? Zo ging dat in 2015: