ondernemers

Schaatsers De Vennen in de prijzen bij ZNK Marathon


Tijdens het op zaterdag 30 november in Breda gehouden Zuid-Nederlands Kampioenschap jeugdmarathon waren de leden van Schaatsclub De Vennen bijzonder succesvol. Teun van der Linden, Job van der Bruggen en Loek van der Bruggen stonden bij de prijsuitreiking van hun categorie op het erepodium. Een dag later verbeterden leden van De Vennen zes persoonlijke records tijdens langebaanwedstrijden.

Julot van der Bruggen voor de prijswinnaars (v.l.n.r.) Job en Loek van der Bruggen en Teun van der Linden

Jeugdschaatsers uit Noord-Brabant, Zeeland en Limburg waren op zaterdagavond 30 november naar Breda gereisd voor hun Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Marathon. In verschillende leeftijdscategorieën werd fanatiek gestreden om de medailles en bijbehorende bloemen. Bij de jongens Junioren-C, die maar liefst vijfentwintig ronden moesten rijden, waren de deelnemers bijzonder goed aan elkaar gewaagd. Ondanks diverse demarrages slaagde niemand er tot een ronde voor het einde in om uit het peloton te ontsnappen. Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde plaatste Joël Blom uit Ooltgensplaat echter een verrassingsaanval. Doordat de andere rijders naar elkaar keken, kon het geslagen gat niet meer worden gedicht en reed Joël onbedreigd naar de overwinning. Doordat hij tijdens de vijfentwintig ronden verstandig met zijn krachten was omgegaan, kon Teun van der Linden naar een fraaie tweede plaats sprinten. De wedstrijd bij de jongens Pupillen-A leek sterk op die van de jongens Junioren-C. Job van der Bruggen liet zich regelmatig op kop van het peloton zien, maar verspilde geen onnodige energie. Toen Geophrey Coenraad uit Goirle een ronde voor het einde demarreerde voelde Job zich niet geroepen om het gat naar zijn trainingsmaatje van IJsclub Tilburg dicht te rijden. Daardoor spaarde hij krachten voor de eindsprint en kon hij Damian Verhoeven uit Dordrecht nog vlak voor de finish passeren.

Bij de prijsuitreiking mocht Job, evenals Teun, de zilveren medaille in ontvangst nemen. Bij de jongens Pupillen-C hoefde Loek van der Bruggen slechts vier ronden te rijden. Van een uitputtingsslag was daardoor niet echt sprake en konden alle deelnemers redelijk fris aan de
eindsprint beginnen. Hierbij werd Loek keurig derde achter Senne van de Rest uit Breda en Ramzi Coenraad uit Goirle. Ook Julot van der Bruggen, het zusje van Job en Loek, nam deel aan het kampioenschap. Als Pupil-F moest zij het opnemen tegen Pupillen-C die drie jaar
ouder waren. In de wedstrijd over vier ronden behaalde Julot desondanks een mooie zevende  plaats.