banner

Opnieuw bezwaar tegen handelen gemeente over Kasteel Durendaal


De initiatiefnemers van een monument voor het vroegere Kasteel Durendaal, leggen opnieuw hun ‘botsing’ met het gemeentebestuur voor aan de Gemeenteraad. Net als eerder dit jaar, ook nu een open brief met veel teleurstelling en kritiek op het handelen van de gemeente, vertegenwoordigt door wethouder Dion Dankers.

Volgens de organisatie zijn er diverse gesprekken geweest met de gemeente, en wil de gemeente nu snel overgaan tot realisatie van overigens al geplande parkeervakken. Dat is tegen het zere been, want een deel van de parkeerplekken raken het plan van de initiatiefnemers. Die zien hiermee een verstoring van hun plan.

Een door de gemeente geplande parkeerplaats (zie tekeningen) overlapt een stuk van het door de stichting Duurzaamheidsvallei ontworpen plan voor een parkachtige weergave met gracht, van waar ooit Kasteel Durendael heeft gestaan.