banner

Oisterwijkse verdachte oplichting blijkt misverstand


Een gedupeerde van oplichting heeft afgelopen zaterdag de naam van de vermoedelijke dader op Facebook geplaatst. Volgens de vader van de verdachte, is dit alles gebaseerd op een misverstand.

Vuurwerk (Foto ter illustratie Toby de Kort).

De gedupeerde vertelde eerder deze week dat hij op het station in Oisterwijk voor 400 euro vuurwerk had gekocht. Overigens niet legaal, want de vuurwerkverkoop was nog niet begonnen. De verdachten, twee jonge mannen, reden in een zwarte Volkswagen Up, en zouden de koper hebben opgelicht. De gedupeerde heeft aangifte gedaan.

Zaterdag verscheen er een naam van een vermoedelijke verdachte openbaar op Facebook. Het betrof een jongeman uit Oisterwijk die door de gedupeerde werd vermeld.

‘Ik schrok me rot,’ aldus de vader van de vermelde persoon. ‘Inmiddels is duidelijk dat het berust op een misverstand en de vermelding is van Facebook afgehaald.’ Vooralsnog heeft het voor de zoon geen nadelige gevolgen gehad.