glasvezel

Oisterwijk trilt nog steeds


Vanaf afgelopen maandag 15 december rijden de personentreinen van de NS minder hard.

De mening van deze inwoners is duidelijk (Foto: Toby de Kort).

De NS is gestart met een proef met het langzamer laten rijden van Intercity’s op het traject Breda-Boxtel; het zijn de treinen met de ‘onronde wielen‘.  De proef moet uitwijzen of dit zorgt voor een vermindering van trillingen en het ervaren van overlast door omwonenden. Er volgen metingen bij spoorwegovergangen en 850 omwonenden krijgen een vragenlijst. De uitkomst van die onderzoeken zal later bekend worden.

Eerste indruk

Sinds aanpassingen aan het spoor zijn er laatste jaren veel klachten van inwoners. ProRail, NS en Gemeente zijn er mee bezig, maar een afdoende oplossing is nog niet gevonden en/ of niet geboden. En ook deze test geeft nog niet meteen juichende inwoners. Een van hen laat weten: ‘Ik heb vooral last van de goederentreinen en die rijden nog even hard. Gisteravond en vannacht waren er weer hevige trillingen.’

Heeft u goede of minder goede ervaringen tijdens de afgelopen dagen? Laat het weten, reageer op onze Facebookpagina.