banner

Martijn Weber kan nog steeds hard schaatsen


In het weekend van 7 en 8 december hebben schaatsers van de wedstrijdploeg van De Vennen in verschillende wedstrijden weer zes persoonlijke records verbeterd.

Marijn Weber (foto: Jeroen Happel)

Martijn Weber verbeterde weliswaar geen records, maar kon wel bijzonder tevreden zijn. Na een lange tijd met blessureleed kwam hij namelijk weer dicht in de buurt van zijn beste tijden. In de eerste maanden van het seizoen 2017/2018 verbeterde Martijn bijna wekelijks
persoonlijke records. Als lid van de baanselectie Tilburg behoorde hij in zijn leeftijdscategorie tot de top van Zuid-Nederland. Aan deze successen kwam echter een abrupt einde toen hij eind november 2017 een gebroken hand opliep bij een aanrijding op weg van school naar huis. Doordat hij ruim anderhalve maand niet kon trainen, was zijn schaatsseizoen al voorbij voordat de belangrijke wedstrijden werden gereden.

Ook in het seizoen 2018/2019 kwam Martijn door allerlei blessures nauwelijks toe aan het rijden van wedstrijden en ook de start van het nieuwe seizoen 2019/2020 verliep allesbehalve vlekkeloos. Pas sinds een maand kan Martijn weer voluit trainen. Tijdens de wedstrijd op 8 december in Tilburg liet hij zien dat hij nog steeds heel hard kan schaatsen. Met zijn tijden 42.19 op de 500 meter en 1:27.14 op de 1000 meter bleef hij maar net boven zijn persoonlijke records (PR’s).

Ook andere leden van De Vennen leverden bijzondere prestaties in het weekend van 7 en 8 december. Job van der Bruggen kwam beide dagen in actie tijdens wedstrijden in respectievelijk Breda en Tilburg. In vier gereden ritten verbeterde hij maar liefst drie PR’s, waaronder een doorbraak van de magische grens van vijftig seconden op de 500 meter. Bram van Tulder reed alleen in Tilburg, maar slaagde erin om zijn PR op zowel de 500 als de 1000 meter ruimschoots te verbeteren. Ook voor Maartje van Dijck moest de PR-lijst worden aangepast. Het jongste lid van de wedstrijdploeg verbeterde in Tilburg haar PR op de 100 meter.

Delen: