banner

Krijgt Haaren een eigen reus?


Komt er een dorpsreus van Haaren tijdens de reuzenoptocht in Oisterwijk?

Reuzenoptocht in Oisterwijk, daar mag de Haarense niet ontbreken!

Vanavond mogen inwoners van Haaren hierover meepraten tussen 19.30 uur – 21.30 uur in ontmoetingscentrum Den Domp, aan de Kerkstraat 26 in Haaren.

In november werd bekend gemaakt dat er in 2020 weer een reuzenoptocht komt door het centrum van Oisterwijk. Naast de reuzen van Heukelom, Moergestel én Oisterwijk komt er mogelijk ook een Haarense reus.

De reuzen in de huidige gemeente werden opgericht bij de vorige gemeentelijke herindeling, ter verbroedering van de inwoners en tegelijk de eigen identiteit te behouden. In die gedachte zou een reus voor het Dorp Haaren bij de aankomende gemeentelijke herindeling een logische stap zijn.