banner

Kersttassen cadeautjes en oliebollen van Oisterwijk Centraal


Stichting Oisterwijk Centraal bracht met haar Kersttassenactie aan 90 aangemelde adressen, waarvan 32 nieuwe adressen een huisbezoek. De meeste zijn al bezocht op een paar adressen na, deze krijgen een huisbezoek in januari.

De tas is bedoeld voor mensen die het financieel niet makkelijk hebben, de meeste kunnen net rond komen. Deze mensen zijn niet allemaal in beeld bij de voedselbank, enkele wel uiteraard. Dit jaar zijn er ook adressen in Moergestel en Haaren.

109 kinderen kregen een kerstcadeau van een bedrijf uit Oisterwijk. Daarnaast kregen alle kinderen vrijkaartjes voor de ijsbaan.

Alle adressen krijgen een boodschappentas, een krat gevuld met boodschappen met daarin een cadeaubon van de supermarkt ter waarde van 10 euro, deze is gekocht door het bestuur van Oisterwijk Centraal zodat de mensen zelf nog iets vers kunnen kopen zoals brood, zuivel, vlees of fruit.

Op de adressen wonen alleenstaanden, alleenstaande met kinderen, gezinnen en ouderen. Daarbij 17 adressen waar nieuwkomers wonen en 5 bewoners van het AZC. Deze helpen mee om in te burgeren, iets doen voor een ander. Er bij horen en er bij zijn is erg belangrijk, zo laat de organisatie weten.

Alle vrijwilligers krijgen een oliebollenbon van De Oliebollenbakker Matteo, die zij in kunnen leveren voor een zakje verse oliebollen.

Alles werd gesponsord en uitgevoerd door vrijwilligers; de organisatie dankt dan ook allen die deze actie mede mogelijk hebben gemaakt.

Een flink team, actief met de verspreiding van de Kersttassen.