anytime

Jong lokaal muziektalent blijft welkom op GUO-podium


‘The Way’ had de primeur.

The Way stond op 22 december op het podium van GUO

Dit jonge muziektalent met Roel Muselaers uit Oisterwijk (cajon, backing vocals) , Willem Oerlemans uit Moergestel (gitaar, backing vocals) en Ayla Pijnappels uit Berkel-Enschot (lead vocals) trad op zondagmiddag 22 december op bij GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk. Het lokale trio was support act voor hoofdact Lakshmi (fijne zang, sprankelende, afwisselend klassieke en celtic harp). Een experiment dus, met een vuurdoop voor dapper ‘The Way’. En met voor GUO de vraag of ze de combi jong lokaal muziektalent / hoofdact voor herhaling vatbaar vond.

Hoe zou de groepssound op toegestuurde MP3-tjes in het echt, live voor een publiek, op het podium uitpakken? Hoe zou het publiek reageren? Hoe zou de dubbele affiche organisatorisch en technisch uitpakken? Tenslotte moest de concertdag vroeger beginnen qua podium- en techniekopbouw, moest er vroeger worden gesoundcheckt, moest de concertaanvang worden vervroegd van 15.00 naar 14.30 uur, moest na de support act vooral ook geluidstechnisch een snelle podiumswitch gerealiseerd worden, moest alles naar binnen en buiten goed gecommuniceerd worden, enz……

Antwoord: het ‘experiment’ is met verve geslaagd. Dankzij de extra inspanningen van de GUO-vrijwilligers, de welwillende medewerking van hoofdact Lakshmi , de positieve reacties van onze bezoekers én van The Way en de mooie popcovers van Britney Spears tot Amy Winehouse die het trio bracht op het GUO-podium. Eigenlijk dekt ‘popcovers’ de lading niet. Het waren eerder ‘hertalingen’ met arrangementen van luisterpopsongs die het jonge trio van om de hoek smaakvol naar zichzelf toe trok.

Ook in de toekomst blijft GUO haar podium beschikbaar stellen voor jong, lokaal muziektalent als support act vóór haar hoofdacts. Maar wel binnen haalbare grenzen. Zo kan GUO contractueel niet elke hoofdact ertoe verplichten hieraan medewerking te verlenen. Bovendien is het niet altijd organisatorisch en technisch uitvoerbaar. En ook voor support acts houdt GUO kwaliteitsnormen aan. Maar verder: daar waar het kan, mag het wat GUO betreft. Graag zelfs! Daarom nodigt GUO-concerten Groeten Uit Oisterwijk  jong muziektalent uit Oisterwijk en omgeving uit om podiumervaring op te doen als support act voor haar concerten. De organisatie stelt geen strikte eisen aan leeftijd, woonplaats en muziekgenre, maar geeft voorkeur aan jonge muzikanten tot ergens in de twintig uit Oisterwijk en omgeving die een zit-/luisterpubliek ongeveer twintig minuten kunnen boeien. Belangstellende muzikanten kunnen zich aanmelden bij groetenuitoisterwijk@home.nl.