ondernemers

IVN Oisterwijk gaat weer van start met basiscursus Natuur


IVN Oisterwijk organiseert ook komend jaar weer haar befaamde Basiscursus Natuur (voorheen Groencursus).

IVN basiscursus natuur in Oisterwijk

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in de natuur en zich er wat meer in wil gaan verdiepen. Het leuke van deze cursus is de grote verscheidenheid aan onderwerpen die aan bod komen. Er is voor ieder wat wils: u maakt kennis met het ontstaan van het landschap in Brabant; er zijn lessen over vogels, planten, bomen en struiken, planten, insecten, waterleven, vleermuizen, paddenstoelen en de onderlinge samenhang binnen de natuur.

De cursus bestaan uit 9 lesavonden en 9 excursies. Na iedere les volgt de excursie op de zaterdag erna. Zo kunnen we in de praktijk zien en beleven wat er in de les is behandeld. De excursies vinden op diverse locaties plaats zodat u ook uw eigen leefomgeving beter leert kennen.

De cursus bestaat uit 9 theorielessen en 9 excursies, er is plaats voor maximaal 25 cursisten. De docenten van deze cursus zijn: Frans Kapteijns, Ad van Opstal, Jan Op ’t Hoog, Frans Tolboom, Dick Kuus, Erwin de Hoop en Ad Smits.

Locatie: Wijkcentrum “de Pannenschuur”, Lavendel 9, 5061 WB Oisterwijk
Lesavonden: Woensdag 20.00 – 22.00 uur
Excursies: Zaterdagochtend (meestal) van 09.00 – 12.00 uur
Materialen: Bij de cursusprijs is een cursusmap inbegrepen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de coördinator van deze cursus: Janneke van den Berg Telefoon: 06-11217585
Email: basiscursusnatuur@ivnoisterwijk.nl Bent u geïnteresseerd geraakt in deze cursus? Aanmelden kan tot 14 januari 2020 door het invullen van het aanmeldformulier. De inschrijving is definitief na overmaking van het inschrijfgeld. Na aanmelding ontvangt u hierover bericht van de coördinator.