ondernemers

Inwoners verbolgen over gebrek aan communicatie gemeente Oisterwijk


Inwoners van Kerkhoven, een vroegere buurtschap aan de noordkant van Oisterwijk, maken zich grote zorgen over de eventuele komst van een industrieterrein, midden in hun landschappelijke omgeving.

Vanaf de Kerkhovense Molen in Oisterwijk, het landschap rechts zou vol gebouwd worden met bedrijven …¬† (Foto: Leny van Schijndel).

Die uitbreiding staat in plannen van de gemeente, en zou nodig zijn om rondom de KVL industrie te verhuizen, zodat aldaar ruimte komt voor woningbouw. Daar denken deze inwoners anders over. De gemeente zou beter kunnen inzetten op leegstaande panden, lege plekken, of industrie die niet meer past in Oisterwijk kunnen verhuizen. In ieder geval niet hun landschappelijke omgeving verstoren met bedrijfspanden.

Opvallend is, dat deze bewoners niet betrokken zij bij de voorbereidingen van de plannen; ze zijn er zoals ze zeggen verbolgen over. En gezegd mag worden, hun onderbouwing en mogelijke oplossingen, ze hebben er werk van gemaakt!

Vanavond komt het onderwerp in de gemeenteraad…