kooplokaal

Iedere dinsdag is er in Oisterwijk het Taalhuis inloopspreekuur


Een bijsluiter lezen. De weg vinden in stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen..

Moeite met taal

Vrijwilligers helpen met taal en digitale vaardigheden.

In de gemeente Oisterwijk zijn er ongeveer 1.350 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Dat is 5% van alle inwoners. Het gaat dan zeker niet alleen om inburgeraars: het grootste deel van deze groep is van Nederlandse afkomst. Zij hebben moeite met taal en/of digitale vaardigheden, en kunnen daardoor niet goed meedoen in de samenleving. Ook in werksituaties of bij het vinden van werk lopen ze vaak tegen onverwachte problemen aan. De verleiding is groot om die problemen te verbloemen; het is niet altijd makkelijk om te bekennen dat je soms vastloopt.

Het Taalhuis: samen de eerste stap zetten

Het Taalhuis Oisterwijk helpt mensen de eerste stap te zetten wanneer ze beter willen worden in taal of omgaan met de computer. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die moeite heeft met taal, rekenen of digitale vaardigheden. Wekelijks staan er vrijwilligers klaar om tijdens het Taalhuisspreekuur mensen op weg te helpen die willen oefenen met lezen, schrijven, spreken, luisteren, rekenen, of digitale vaardigheden. In het Taalhuis vind je ook lesboeken, makkelijke lees- en luisterboeken, computers met oefenprogramma’s en informatie over cursussen.

Wekelijks spreekuur

Het Taalhuis in Tiliander is iedere dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur open.

 

DTZ logo low