banner

Hart van Brabant eerste Global Goals regio van Nederland


Op initiatief van het Oisterwijkse raadslid Stefanie Vulders (PrO) zijn alle negen gemeenten binnen de regio Hart van Brabant aangesloten bij de Global Goals.

Stefanie Vulders in gesprek tijdens een bijeenkomst in de LocHal in Tilburg

De Global Goals zijn 17 ambitieuze doelen die door de Verenigde Naties zijn gesteld om tot duurzame ontwikkeling te komen van mens, dier en milieu. Stefanie heeft de burgemeesters en wethouders van alle gemeentes donderdag 5 december toegesproken in de LocHal met de boodschap dat het belangrijk is om als overheid vooral te faciliteren in de reis naar het bereiken van deze doelen. Onze inwoners staan te popelen om allerlei initiatieven op te pakken. Nu is het de taak aan de bestuurders om de vrijheid te creƫren dat deze initiatieven ook kunnen worden uitgevoerd. Over wet- en regelgeving heen durven kijken is daarbij van groot belang volgens haar.

Delen: