banner

Geen pakketjes op Stanislaus Moergestel? Post NL zocht het uit!


Een aantal bewoners van Stanislaus in Moergestel zijn ontevreden over de pakketbezorging, dat werd eerder deze week bekend. Post NL heeft het uitgezocht.

De bezorging van met name postpakketten bij bewoners op park Stanislaus in Moergestel, een zorginstelling voor ouderen met daarbij tevens aanleunwoningen, gaat volgens bewoners en vrijwilligers aldaar zeer slecht. Er zouden pakketten niet worden bezorgd, en bij de lokale winkel worden afgeleverd. Het gaat hier veelal om ouderen, slecht ter been, niet of nauwelijks in staat om het huis te verlaten. ‘Bewoners moeten zelf iemand inschakelen om pakketjes af te halen in het dorp.’

Post NL

Stanislaus Moergestel

Post NL heeft de situatie onderzocht en navraag gedaan bij de bezorgers. ‘In dit woonzorgcentrum wonen zowel mensen in het complex die verzorgd worden, als mensen in aanleunwoningen. De pakketten voor de eerste groep worden bezorgd bij de receptie van het woonzorgcentrum. Pakketten voor de bewoners van de aanleunwoningen worden bij de aanleunwoningen bezorgd.’ Zover zou alles goed moeten gaan. Het probleem zit volgens Post NL echter in de adressering van de pakketten voor de aanleunwoningen met eigen huisnummers. ‘Op de pakketten voor de aanleunwoningen staat meestal alleen het huisnummer van het woonzorgcentrum, zonder het nummer van aanleuninwoning, dus bijvoorbeeld 3 in plaats van 3 – 14 voor aanleunwoning 14. Het is dan voor de bezorger onmogelijk om te weten waar zo’n pakket naar toe moet.’ In overleg met het zorgcentrum, kijkt Post NL nog of ook die pakketten op het juiste adres bezorgd kunnen worden, maar dat vraag nog nader overleg.

Update

Stanislaus liet weten dat er inderdaad problemen waren, en de bezorger geen pakketjes meer bezorgde. Er waren volgens het zorgcentum al enkele weken pogingen gedaan tot contact.  Het bericht op Oisterwijknieuws.nl heeft geholpen. Het gaat sinds vandaag beter.

Conclusie, als het adres juist is, moet alles vanaf nu goed gaan.