banner

Geen pakketjes meer voor bewoners Stanislaus Moergestel


Een aantal bewoners van Stanislaus in Moergestel zijn ‘pakketjesloos’, de postbode aldaar komt ze niet meer brengen, het duurt te lang.

De bezorging van met name postpakketten bij bewoners op park Stanislaus in Moergestel, een zorginstelling voor ouderen met daarbij tevens aanleunwoningen, gaat volgens bewoners en vrijwilligers aldaar zeer slecht. ‘Ik heb het ervaren bij iemand in de aanleunappartementen die aan zijn voet geopereerd is en op verbandmiddelen wachtte. Bij nadere informatie aan de receptie werd ik op de hoogte gebracht van het aanhoudende bezorgprobleem. De postbezorger komt niet meer, teveel werk, en dumpt alles in het centrum bij Novy. Er wordt zelfs geen briefje achtergelaten,’ aldus een van de vrijwilligers. Het gaat hier veelal om ouderen, slecht ter been, niet of nauwelijks in staat om het huis te verlaten. ‘Bewoners moeten zelf iemand inschakelen om pakketjes af te halen in het dorp.’ Bij de pakketten zitten ook medische hulpmiddelen.

Post NL

Stanislaus Moergestel

Een woordvoerder van Post NL laat weten: ‘In het verleden kon onze pakketbezorger de pakketten voor de bewoners van dit woonzorgcentrum afgeven bij de receptie van dit complex. Maar het lijkt erop dat er een kink in de kabel is gekomen voor wat betreft die regeling. Hoe het precies zit is nog onduidelijk, maar we zullen deze week contact opnemen met het woonzorgcentrum om te kijken of we tot een oplossing kunnen komen.’

Heeft u klachten over de bezorging van pakketjes, laat het weten via onze Facebookpagina!