banner

Geen alcohol aan minderjarigen op ijsbaan Oisterwijk


‘Als ouderen alcohol doorgeven aan jongeren, daar kunnen wij niks aan doen, maar van ons krijgt niemand onder de 18 alcohol,’ aldus voorzitter Harrie Marsé namens de ijsbaan organisatie.

De Oisterwijkse ijsbaan.

Een bezorgde inwoner had gezien dat minderjarige jongeren ogenschijnlijk dronken van een feest bij de ijsbaanhoreca vandaan kwamen. Volgens Marsé is daar echter strikte controle op: ‘Overdag controleren wij de leeftijd aan de bar. ’s avonds na 21.00 uur staat er beveiliging aan de deur, en die laten alleen meerderjarigen binnen. Er is controle op ID. De beveiligers hebben ook enkele minderjarigen met gekopieerde valse ID kaarten buiten gehouden.’ Ook letten vrijwilligers van de ijsbaan op de veiligheid, en zorgen ze ervoor dat de jeugd veilig kan schaatsen, zo mag er geen glaswerk vanuit de bar naar de ijsbaan worden meegenomen en is er toezicht op het gedrag.

Toezicht

Een controle door de gemeente is er nog niet geweest. De gemeente laat weten dat ze dergelijke controles niet vooraf aankondigen. Afgelopen week liet burgemeester Hans Janssen weten strenger toe te zien op veiligheid bij evenementen.