banner

Driekoningenspel in poppentheater Oisterwijk


Op donderdag 2 januari 2020 speelt Marleen Groenland van poppentheater ’t Groene Land in Oisterwijk de voorstelling: “Dag, Koningin van de Nacht” , een verhaal met heel veel sterren.

Marleen Groenland is een van de poppenspeelsters in Oisterwijk.

Ook de Driekoningen zullen in de nacht hun ster zien. De kinderen mogen – als ze dat willen – verkleed komen als koning en een eigen lichtje of lampionnetje meebrengen. Na afloop van het spel gaan ze driekoningenliedjes oefenen. Daarna gaan de kinderen samen met mama’s, papa’s, oma’s, opa’s en wie maar wil in optocht door het Natuurtheater. Zo houden we ,,Driekoningen-zingen ” in ere. We lopen naar herberg ,,De Rode Lelie”,waar iedereen wordt getrakteerd op warme chocolademelk.

Straatkinderen Nicaragua
Traditie bij het Driekoningen zingen is te zingen voor een goed doel. De entree €5 per persoon komt geheel ten goede aan de straatkinderen in Nicaragua. Enige jaren geleden is Marleen naar Matagalpa in Nicaragua gegaan en maakte daar poppen met straatkinderen . Ook nu weer wordt het geld besteed aan een project voor die straatkinderen. Het spel dat Marleen speelt heet ,,Dag,Koningin van de Nacht” een sprookjesachtig verhaal over de flonkerende sterrenhemel. De kleine Sterrelijne zoekt naar de sterren in het bos, die door de sterrenjagers zijn weggegooid. Sterrelijne bewaart de sterren in een sterrenpot. De pot is voor de Koningin van de Nacht. Zij zal er voor zorgen dat de sterren aan de hemel komen.

De voorstelling begint om 15.00 uur en vindt plaats binnen in theater “De Witte Lelie”, Adervendreef 4 nabij het Natuurtheater Oisterwijk.
De gehele voorstelling, inclusief wandeling, duurt twee uur en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot en met 8 jaar met hun begeleiders. De entree bedraagt € 5.00 per persoon.

Na afloop van de voorstelling en wandeling kunnen de ouders met de kinderen nog op het terrein blijven. De kinderen kunnen dan gaan spelen in de speeltuin, die bij het theater ligt. Reserveren gewenst : telefoonnummer 013 – 528 40 08 of e-mail: marleen@groenelandtheater.nl

Delen: