banner

De Kikkenduut in actie voor de voedselbank


Zoals elk jaar met kerst heef De Kikkenduut dit jaar een goed doel dat ze gaan steunen.

De Kikkenduut in actie voor de Voedselbank (Foto: Joris van der Pijll)

Er is gekozen om net als in 2017 producten in te zamelen voor de Voedselbank in Oisterwijk en Tilburg. Hoewel het in Nederland economisch heel goed gaat, leven veel kinderen in deze regio nog onder de armoedegrens. Voor een deel van deze gezinnen is de Voedselbank cruciaal om dagelijks te kunnen eten. Daarom roept De Kikkenduut jullie op om houdbaar voedsel en verzorgingsproducten in te zamelen, zodat ze dat kunnen inleveren bij de Voedselbank. De producten die ingezameld kunnen worden:

Thee – In alle soorten en maten, liefst in doosjes vanwege het stapelen.
Koffie voor filtermachines – Geen pads of cups.
Rijst – Liefst in standaardpak, mag witte of zilvervlies rijst
Pasta – Liefst in pak vanwege het stapelen
Pastasaus – In pak, niet in pot
Soep in blik – Liefst niet in slappe pakken
Zoet beleg – Hagelslag is fijn want dat zit in een pak maar jam, pindakaas of chocopasta mag ook
Lang houdbare melk – Liefst in pak, geen fles
Bodylotion
Deodorant
Doucheschuim
Shampoo

Al deze producten kunnen vanaf dinsdag 10 december ingeleverd worden op het podium, waar dozen zullen staan voor het inzamelen, zodat ze de producten naar de Voedselbank kunnen brengen. De actie loopt tot woensdag 18 december.