anytime

Buuf wil van haar frietpan af


De frietpan, wie kent hem niet. Buuf bakte altijd haar eigen friet bruin. Maar de laatste tijd vindt ze het een heel gedoe.

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

De frietpan van buuf, goed voor een kopje koffie?

Voor een paar porties friet en een kroketje moet ze de pan elk half jaar schoonmaken. En bij haar zoon bakken ze de friet ook bruin als ze daar blijft eten. Dat scheelt een hoop werk voor buuf. “En als ik een kroketje wil, ga ik er wel een halen”, zegt ze. Dus wil buuf van haar frietpan af. Ze vindt hem nog te goed om naar de kringloop te brengen. “Kun jij hem op Marktplaats zetten? De opbrengst is voor jou”, zegt ze. “Helemaal goed maar van de opbrengst gaan we samen koffie drinken”, zeg ik. Buuf grapt: “daar kun je geen bakske van drinken”. Buuf geeft aan dat ze de pan nu nog helemaal schoon aan het maken is in een sopje. De volgende dag haal ik hem op en zet ik hem op Marktplaats.

Schoner dan schoon
En nu maar afwachten wat er voor wordt geboden. Goed voor 1 bakkie koffie? Anderhalf bakkie? Een volle bak voor ons alle twee? Misschien doet de Kerstman wel een bod. Die moet zo hard werken, die lust wel een frietje…

DTZ logo low