banner

Beeldbank Oisterwijk: Bossen en vennen in 1917


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

1917, de bosschen en vennen van Oisterwijk

Een fragment uit de film

Een van de juweeltjes van Beeldbank Oisterwijk is deze meer dan 100 jaar oude film. De aanheftekst luidt: “Dank zij het besluit der Vereeniging tot behoud van Natuurmonumenten, daartoe in staat gesteld door de gemeenten Oisterwijk, Tilburg en Den Bosch, de provincie Noord-Brabant en de bijdragen van particulieren tot aankoop van 242 ha bosch en water, is een prachtig stuk natuur voor het publiek behouden gebleven.” Vervolgens gunnen de filmpioniers van toen ons een kijkje in de prachtige Oisterwijkse natuur van meer dan een eeuw terug.