anytime

Beeldbank Oisterwijk: Beroemde kerstlied Wij komen tezamen


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Anton Huijbers

Nu de gezellige Sinterklaastijd achter de rug is stevenen we af op een ander decemberfenomeen waar we in de donkere dagen van het jaar graag volop aandacht besteden: kerstsfeer! Duizenden kleine lampjes verlichten de duisternis, kerstbomen worden opgetuigd, kerststallen gebouwd, we sturen weer ouderwets een kaartje en familie wordt in huis gehaald. In de Cd-kast wordt het hoekje met kerstmuziek voor een paar weken in ere hersteld. Wist u dat een van wereldwijd bekendste kerstliederen van de hand van een oud-Oisterwijker is? Kapelaan Anton Huijbers zette ‘Wij komen tezamen’ in 1910 op papier. Nieuwsgierig wat deze duizendpoot allemaal betekend heeft voor Oisterwijk? U leert het in de LOVO-documentaire die ook in Beeldbank Oisterwijk te vinden is!