banner

Activiteiten tijdens Moergestel Kerstdorp


Moergestel Kerstdorp is een combinatie van cultuur, historie en creativiteit. Op 20 december wordt het Kerstdorp en de tentoonstelling officieel geopend in Den Boogaard. Het evenement duurt tot 5 januari 2020. Alle activiteiten zijn gratis en vinden plaats of starten vanuit cultuurcentrum Den Boogaard.

De Kerststallenroute is een van de activiteiten tijdens Moergestel Kerstdorp (foto: Rick Denissen)

Kerststallenroute
Het grootste onderdeel van Moergestel Kerstdorp is de kerststallenroute. De 15 kerstgroepen zijn via twee routes te bezoeken. Een route gaat door het centrum en is 2,5 kilometer, de andere is 20 kilometer, die ook het buitengebied meeneemt. De routes bevatten zowel traditionele, moderne en zelfgemaakte kerstgroepen. De kerstgroepen zijn te bezoeken op 22, 23, 26, 27, 28 en 29 december tussen 13.00 uur en 16.00 uur.

Tentoonstellingen
In galerie de Verdieping is de tentoonstelling Moergestel Kreatief. Op de 2e verdieping van Den Boogaard is er weer een kerststallen tentoonstelling. Tijdens de 1e editie zorgde WieKentKunst voor een uitstalling van ruim 200 kerststallen. Dit jaar staan er ongeveer 30 kerstgroepen uit de privéverzameling van Sandra Hoefnagels. Naast de kerststallen en historie is er in de expositie ook ruimte voor creativiteit. De organisatie nodigt iedereen, maar speciaal kinderen uit om een bijdrage te leveren aan deze tentoonstelling. Dat kan door een tekening te maken, een knutselwerkje, kerstkaarten, van alles is mogelijk! De werkjes worden beoordeeld door een jury en er zijn leuke prijsjes te winnen. De expositie is te bezoeken op 21, 22, 26, 28 en 29 december en 4 en 5 januari tijdens de openingstijden van 11.00 uur tot 17.00 uur.

In galerie De Verdieping kun je kijken naar 30 kerstgroepen (foto: Rick Denissen)

Wandelen met een gids
Dit jaar staat er ook iets nieuws op de activiteitenkalender. Zo kunnen deelnemers ervoor kiezen om de kerststallenroute van 20 kilometer te wandelen met een gids. Deze gids kan veel vertellen over de groepen die u tijdens de wandeling passeert. De wandeling met gids is op zaterdag 21 december en start 9.30 uur vanaf Den Boogaard.

Kerstfilm en poppenkastvoorstelling
Naast de tentoonstelling en expositie, kun je ook komen kijken naar een kerstfilm en poppenkastvoorstelling. Beide activiteiten vinden plaats in de grote zaal van Den Boogaard. De kerstfilm wordt vertoond op 21 december om 12.00 uur en om 16.00 uur. De poppenkastvoorstelling is op 22 december om 14.00 uur en om 15.00 uur.