banner

600 Haarense vogelhuisjes zijn al op!


De inwoners van Haaren krijgen van de gemeente een gratis vogelhuisje, om overlast van de eikenprocessierups tegen te gaan.

In Nederland was het in het voorjaar en de zomer het gesprek van de dag, zij vormden grote nesten op de stam en zijtakken van de eikenbomen. Ook in de gemeente Haaren waren het moeilijke maanden voor onze inwoners die gevoelig zijn voor de haren van de rups.

 

De gratis vogelhuisjes zijn in de maak (foto: gemeente Haaren)

De gemeente laat weten, dat ze alle 600 op zijn. ‘Inwoners die dinsdag net te laat waren om nog een exemplaar mee te nemen en hun contactgegevens hebben achtergelaten, kunnen woensdag 4 december vanaf 13 uur alsnog een huisje komen halen.’ Zonder reservering nu nog naar het gemeentehuis komen is niet aan te raden.

Hiermee zijn de 600 huisjes verspreid, en worden opgehangen. De LMNH hangt nog gericht huisjes op en de gemeente voorziet scholen en sportparken. Wethouder Vromans van Openbare Ruimte is blij om te zien dat ook de betrokkenheid vanuit inwoners om de eikenprocessierups tegen te gaan groot is