banner

45 vrijwilligers voor Oisterwijkse ijsbaan


De opbouw van Winter Village Oisterwijk is afgelopen week gestart. De tenten zijn gezet, versiering opgehangen en ruimte is vrijgemaakt voor de ijsbaan. Als het water is opgespoten en ingevroren, kunnen de schaatsen weer aan. Zondag 8 december wordt de ijsbaan op de kop van De Lind in Oisterwijk feestelijk geopend door burgemeester Hans Janssen en mag iedereen die middag tot 16:00 uur gratis komen schaatsen. Samen met ruim 45 vrijwilligers wordt ook dit jaar weer gezorgd voor een fantastisch evenement!

E.H.B.O. Oisterwijk

Vrijwilligers zetten zich in voor de Oisterwijkse ijsbaan (Foto: Willie-Jan Staps).

Dit jaar ontvangt de Jeugd-EHBO een deel van de opbrengst. E.H.B.O. Oisterwijk verzorgt al jaren vrijwillig de eerste hulp bij de ijsbaan. Mede dankzij de bijdrage van de stichting blijft het voor Jeugd-EHBO mogelijk om EHBO-lessen te geven aan basisschoolkinderen in Oisterwijk en omliggende dorpen.

Leuke en gezellige club
Naast EHBO’ers, zijn er ook vele vrijwilligers actief bij de opbouw en de afbouw, het toezicht op het ijs, de koek en zopie en de schaatsverhuur. Eén van die vrijwilligers is Frans van Griensven (47 jaar). Elf jaar geleden kwam hij in Oisterwijk wonen en sindsdien wil hij er niet meer weg. Dit jaar helpt hij voor de achtste of negende keer mee met de op- en afbouw van de ijsbaan: “Ik weet niet meer precies hoe veel jaar ik dit al doe, maar dat vind ik ook niet belangrijk. Ik beteken graag iets voor Oisterwijk.” Frans heeft zelf een tweeling van 8, die maar al te graag op de ijsbaan komt schaatsen. Ook zij helpen al met veel plezier mee. “Een kerstboom versieren bijvoorbeeld, dat vinden ze hartstikke leuk. Zo leren ze dat het leuk kan zijn om iets voor een ander te doen. Natuurlijk kost het ons als vrijwilligers wel wat energie en zorgt de ijsbaan voor koude tenen en snotneuzen, maar het is zo’n ontzettend leuke en gezellige club vrijwilligers. Samen staan we sterk. En we komen niets tekort, er is meer dan genoeg eten en drinken.”

Kerstversiering
De voorpret begint volgens Frans al bij de evaluatie van de voorgaande editie in februari. “Vorig jaar gaf een bezoeker aan dat er wat weinig kerstversiering was. Daar hebben we naar geluisterd. Dit jaar hangt de tent van de ijsbaan vol met kerstbomen en versiering. Dat wordt mooi!” Winter Village Oisterwijk vindt plaats van 8 december tot en met 5 januari. Lijkt het je ook leuk om samen met deze gezellige club je steentje bij te dragen? Meld je dan aan via: www.wintervillageoisterwijk.nl/vrijwilligers.

DTZ logo low