banner

Wethouder Stefanie Vatta gaat veldrijden in Moergestel


De Oisterwijkse wethouder Sport, Stefanie Vatta, gaat op ludieke wijze warm rijden voor het NK Veldrijden voor de Jeugd.

Op 20 november, een dikke 2 maanden voor dit evenement, ondergaat ze samen met circa 30 kinderen een speciale cyclocross-training op het NK-parcours aan de Zandstraat in Moergestel.

Veldrijden in Moergestel

De training wordt verzorgd door Twan van Gestel, top-trainer van de KNWU en tevens Moergestelnaar. Naast wethouder Vatta doen ook circa 30 kinderen uit Midden- en Zuid-Nederland mee, onder wie 4 uit de gemeente Oisterwijk. Op zaterdag 25 januari is het dan echt zover. Op het parcours rond de Zandstraat strijden cyclocrossers van 8 tot en met 14 jaar uit het hele land om de titel.

De organisatie van het NK Veldrijden voor de jeugd is in handen van de Stichting Wielrennen Moergestel en Oisterwijk (SWMO), in samenwerking met de Tilburgse wielervereniging TWC Pijnenburg en de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU). Meer informatie over het NK Veldrijden voor de jeugd is te vinden op de website NKVeldrijdenJeugd2020.nl