anytime

Welpen Scouting Oisterwijk genieten van eerste weekendje!


Afgelopen weekend was zo ver: het eerste welpenweekend van dit seizoen. Naast een opkomst iedere zaterdag, overnachten zij twee keer in het jaar een nachtje op de blokhut. Een leerzaam weekend, waar vooral ook veel lol gemaakt werd.

‘Een beetje spannend’

Vol enthousiasme kwamen de welpen (jongens en meiden van 7-11 jaar) zaterdagmiddag binnen met hun ouders om hun spullen vast klaar te kunnen leggen. Toen het tijd was voor de ouders om te gaan bleek dat het toch allemaal ook wel een beetje spannend was. “Ik heb er zó veel zin in, maar vind het ook wel een beetje spannend!”, aldus een van de jongere jongens.

Kalfjes aaien

De Welpen van Scouting Oisterwijk

Die spanning werd al snel de kop in gedrukt toen bleek dat de eerste activiteit op het programma een rondleiding op de koeienboerderij van de ouders van één van de leden was. Voor vertrek klonken er nog vragen als “Stinkt het daar?” en “Hoelang blijven we daar?”, maar bij aankomst op de boerderij verdwenen die vragen als sneeuw voor de zon.

Waar de meeste leden eerst nog afwachtend keken naar de koeien en kalfjes en op afstand bleven, kwamen zij later steeds dichterbij en durfden zij zelfs de kalfjes op hun handen en dassen te laten sabbelen.

Na het bezoek aan de boerderij was het al tijd om te eten. “Tafelfriet, lekker!”, klonk het van alle kanten. Na het eten werd er nog een pubquiz gespeeld waardoor de nieuwe leden elkaar beter leerden kennen en ze leerden om goed samen te werken. Daarna kropen de kinderen hun slaapzak in, zondagochtend moest iedereen natuurlijk wel goed genoeg uitgerust zijn voor de installatie.

Een echte welp
De volgende ochtend was het tijd voor de installatie. Een ritueel waarbij nieuwe kinderen en leiding de belofte doen een goede welp te zijn, waarna zij officieel bij de groep horen. Dit jaar werden er maar liefst negentien kinderen en vier leiding geïnstalleerd. Daarna werden de spullen gepakt en zat het weekend er weer op. Moe maar voldaan gingen de kinderen weer naar huis. Op naar een nieuw avontuur komende zaterdag!

Benieuwd welke avonturen je nog meer kunt beleven bij Scouting?
Bezoek de website www.scoutingoisterwijk.nl en facebook  of kom gezellig een keertje langs. Stuur wel even een berichtje! Nieuwe leden mogen 3x gratis komen kijken!
Welpen: Cheetas (meisjes) & Panters (jongens) 7-11 jaar, za 13:30 t/m 15:30 uur
Scouts: Gidsen (meisjes) & Verkenners (jongens)11-15 jaar, vr 19:00 t/m 21:00 uur
Explorers: 15-18 jaar, vr 19:30 t/m 21:30 uur