banner

Oisterwijkse VOS wint bij Musical Awards Gala


Stichting Amateur Musical Nederland presenteerde maandagavond, vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, de 5e editie van het Amateur Musical Awards Gala.
door Joris van der Pijll

Vooraf  samen aan tafel om de inwendige mens te verzorgen , de sfeer zat er algoed in (Bron: Facebook VOS)

Meer dan 250 genomineerden kwamen voorbij onder begeleiding van het Grand Circle Orchestra. Ze waren genomineerd voor één van de 15 awards die deze avond werden uitgereikt. De presentatie was in handen van Erik Brey. De Oisterwijkse VOS, de Vereniging van Oisterwijkse Spelers was ook genomineerd. Ze deden mee met hun voorstelling Petticoat voor Beste Musical en Beste Vrouwelijke Hoofdrol. Zondag en ook eerder werd er gerepeteerd in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Dat was voor de deelnemers al een ontzettende gave ervaring. Ze hadden er duidelijk zin in!

Daisy zingt solo voor haar nominatie Vrouwelijke Hoofdrol Comedy … (Fragment uit de uitzending AMA 2019)

De show, het gala waarbij de prijzen bekend gemaakt werden, begon maandagavond om klokslag 20.00 uur met een samenzang, alle deelnemers het podium op, in een mix van bekende musical nummers. Vervolgens de ene na de andere categorie, met opsomming van de genomineerden, en een voor een bekendmaking van een winnaar. Verweven met mooie muziek, waarbij uiteraard werd gezongen en de bijbehorende karakters uitgebeeld door de genomineerden zelf.

Presentator Erik Brey was na de eerste paar nummers al onder de indruk van het hoge niveau van dit jaar! En dat mag gezegd worden, thuis of in het theater, het was genieten, en ook de VOS deelnemers genoten!

Het slotakkoord , tijd voor applaus… (Fragment uit de uitzending AMA 2019)

De VOS met Petticoat, in de solo Daisy Habraken-Groenland en om haar heen de hele Oisterwijkse cast; we mogen er trots op zijn! De eerste ronde als groep; de tweede ronde waar de VOS aan bod kwam was de ronde Vrouwelijke Hoofdrol Comedy, waarvoor Daisy werd genomineerd.

Deze laatste kreeg de VOS niet mee naar huis; voor de uitslag van de eerste, jawel, mochten ze wel de prijs meenemen!!

VOS won met Petticoat de Amateur Musical Award 2019!  Normaal in het bijzondere Natuurtheater, nu in het Luxor, trots mogen ze zijn…

Vreugde bij het VOS team … (Fragment uit de uitzending AMA 2019)

 

U kan de show hier bekijken vanaf 36 minuten: