banner

Unieke Haarense aanpak voor verduurzaming woningen


De gemeente Haaren heeft mooie ambities op het gebied van het verduurzamen van energie.Door het energiegebruik zover mogelijk terug te dringen hoeft er minder duurzame energie opgewekt te worden. Gezien de herindeling maakt de gemeente geen nieuwe beleid maar verduurzamen van woningen doen ze wel! Om dit te realiseren, heeft Haaren in Duurzame Energie Haaren (DEH) en Brabant Woont Slim een partner gevonden.

De gemeente Haaren helpt inwoners bij het verduurzamen van hun huis

Enquête
De gemeente willen weten waar u als inwoner de prioriteiten legt. Wat vindt u belangrijk? Duurzame Energie Haaren (DEH) voert de enquête uit. De uitkomsten geven ons inzicht hoe we beter kunnen inspelen op jouw behoeften. Tot en met 31 december 2019 kunt u de vragenlijst invullen op de website van DEH. In januari en februari 2020 worden er in alle vier de dorpen informatiebijeenkomsten gehouden over de resultaten.

Unieke Haarense aanpak
Dit jaar nog start een actie om inwoners te helpen hun energierekening flink omlaag te brengen. Want veel huizen zijn ‘lek’, doordat ze niet goed geïsoleerd zijn. Dan stookt u gedeeltelijk voor de buitenlucht! Zonde van de energie én het geld. Maar hoe pak je het aan? Veel mensen vinden dat lastig. Die mensen komen DEH en Brabant Woont Slim te hulp met de ‘unieke Haarense aanpak’. Ze helpen u op drie manieren: keukentafelgesprek, meedoen aan een ‘roadmap’ werkgroep of een woningadvies op maat. Aanmelden kan via deze website.