banner

Trinitas Oisterwijk laat zich beetnemen door Vlijmense Boys


In een spannend duel wat in 0-0 leek te eindigen liet Trinitas zich foppen door Vlijmense Boys. Robin van Weert maakte vijf minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. Hierdoor gingen de mannen uit Vlijmen huiswaarts met de volle buit.

Op een goed gevuld nat sportpark moesten zowel Trinitas als Vlijmense Boys op jacht naar een overwinning om aansluiting te vinden bij de koplopers in de onvoorspelbare derde klasse C. Voorafgaand aan de wedstrijd mocht het hele team op de foto in het prachtige nieuwe thuistenue van onze fusieclub. De rode reserveshirts konden in de kast blijven nu de container met ruim duizend tenues eindelijk in de havens van Rotterdam was gearriveerd. Hierdoor kunnen vanaf deze week alle teams van Trinitas Oisterwijk vol trots in het blauwe shirt met de rood-witte baan aantreden.

Vlijmense Boys maken het Trinitas lastig (Foto: André Nouwens)

In de eerste helft begon Trinitas vooral in de defensie onzeker. Vlijmense Boys kwam er een aantal keer goed doorheen, het liep echter steeds tegen het vlagsignaal van assistent-scheidsrechter Marcel Tholen aan. Trinitas werd na een kwartier sterker maar kon nauwelijks gevaarlijk worden. De beste kans was vlak voor de rust voor Max van Dongen, de vaak ongrijpbare Job Viellevoye gaf voor waarna de Trinitas-spits de bal net over het Vlijmense Boys schoot. De kleedkamer werd enkele minuten later opgezocht met een Frits van Turenhoutje, 0-0.

Na de rust trok Vlijmense Boys helemaal terug op eigen helft en kwam er nauwelijks uit. Trinitas was de betere ploeg maar kreeg te weinig ruimte om grote kansen te creëren. Job Viellevoye kwam nog het dichtst bij een Trinitas-voorsprong, zijn inzet belandde echter op de paal. De Boys uit Vlijmen hadden steeds meer overtredingen nodig om Trinitas van het doel af te houden. Dit resulteerde in een aantal vrije trappen op veelbelovende plaatsen. Het vizier van Dennis van Berkel stond echter niet scherp zodat deze mogelijkheden ook geen doelpunt opleverde.

Toen iedereen al uitging van een doelpuntloos einde sloeg Vlijmense Boys vijf minuten voor het einde van de wedstrijd uit het niets toe. Robin van Weert stond aan het eind van een fraaie counter en schoot de bal vol overtuiging achter de kansloze Ramon Doomen.

Trinitas had na deze forse dreun nog een paar minuten om te proberen een verdiend punt uit het vuur te slepen. De hechte defensie van Vlijmense Boys werd wel getest maar gaf geen krimp. Er werd niet meer gescoord en zo konden de Vlijmenaren met een overwinning op zak richting kleedkamer gaan. Voor Trinitas waren de druiven zuur, zeker omdat uitblinker Job Viellevoye ook nog eens uitviel met een forse blessure aan zijn neus.

Volgende week een nieuwe kans in de lastige uitwedstrijd tegen FC Engelen.