glasvezel

Trinitas Oisterwijk bijt in het stof


Wederom moest Trinitas na negentig minuten in het stof bijten. In Engelen was de plaatselijke FC met 4-1 te sterk voor de ploeg van Pierre van Berkel.

Trinitas Oisterwijk in gevecht om de bal (Foto: André Nouwens)

De Trinitas-trainer miste Job van Riel (vakantie) en Job Viellevoye (gebroken neus) op het appèl voordat afgereisd zou worden naar dorpskern Engelen die tegenwoordig bij ’s Hertogenbosch hoort. Trinitas moest winnen om aan te haken en ging dan ook vanaf het beginsignaal op zoek naar een openingsdoelpunt. FC Engelen wat bij een overwinning nog kans maakte op de eerste periodetitel wachtte rustig af en probeerde via de combinatie onder de lichte druk van Trinitas uit te voetballen.
Na twintig minuten kwam Trinitas op voorsprong, Rens van Lissum werd bediend door Peter de Jong en kon uithalen met zijn gevreesde linker, de Engelen-keeper was vervolgens kansloos. Precies twee minuten mocht Trinitas van de voorsprong genieten voordat de wedstrijd compleet op zijn kop stond. De paarshemden kwamen door via de rechterkant en de bal ging via een rare kluts richting het doel van Ramon Doomen. Dennis van Berkel hield met een reflex de bal van de doellijn om de gelijkmaker te voorkomen. Dit deed hij echter met zijn hand, hierdoor kon scheidsrechter Verkoeijen niets anders dan naar de stip te wijzen en te gaan beslissen over de kleur kaart voor de Trinitas-verdediger. Hij was onverbiddelijk en trok volgens de regels een rode kaart. Trinitas moest met tien man verder waarna Dylan Domingues de strafschop ook nog eens feilloos verzilverde, 1-1.
Ondanks de numerieke minderheid had Trinitas weer op voorsprong moeten komen. Harm van de Ven ontsnapte op links maar stuitte op de Engelen-doelman. De gifbeker moest echter helemaal leeg en zo kreeg Trinitas net voor de thee nog maar eens een grote tegenvaller te incasseren. Een voorzet werd ongelukkig van richting veranderd waarna deze precies voor de voeten van Osman Bostanci viel, de spits kon de bal vervolgens simpel langs de kansloze Ramon Doomen tikken. Enkele momenten later mocht Trinitas met een 2-1 achterstand richting kleedkamer.
Trinitas gaf zich echter ondanks al deze tegenvallers niet gewonnen en bleef na de thee vol op de aanval spelen. Harm van de Ven werd nog maar eens alleen voor de keeper gezet, zijn inzet was echter niet krachtig genoeg om de gelijkmaker op het bord te zetten. Engelen bleef voetballen en wachtte rustig af wanneer Trinitas ruimte weg zou gaan geven. Dit kon niet uitblijven omdat Trinitas met haar krachten had gesmeten en steeds meer risico nam. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd dan ook beslist. Een afstandsschot kon niet goed verwerkt worden door Ramon Doomen, Quinten Vorstenbosch stond op de goede plaats om de wedstrijd in het slot te gooien, 3-1.
Trinitas gaf zich nu gewonnen en kon alleen nog maar de schade proberen te beperken. Het kon daarbij niet voorkomen dat Osman Bostanci zijn tweede van de middag maakte. De wedstrijd eindigde zo met een logische en enigszins geflatteerde 4-1 overwinning voor FC Engelen. De ploeg van Anthony Lurling greep echter naast de winst in de eerste periode omdat CHC ook wist te winnen.