banner

Tiende jaar ijsbaan op De Lind in Oisterwijk (+ Film)


Binnenkort kan er weer worden geschaatst in Oisterwijk! Van 8 december tot en met 5 januari staat voor het tiende jaar de ijsbaan op de kop van De Lind. Het is de derde editie onder de vlag van Stichting Winter Village Oisterwijk, bestaande uit Harrie Marsé, Mark Verwey, Mike Michels en Mathijn Vermeer.  Met vrijwilligers en sponsoren organiseren zij  29 dagen schaatsplezier voor jong en oud, op meer dan 400 vierkante meter ijsbaan. Er wordt  weer een prachtig evenement neergezet dat Oisterwijk samenbrengt.

Programma

De jeugd vermaakt zich op het ijs (Foto: Claudia Copal)

Naast de dagelijkse schaatspret is er ook dit jaar een bomvol programma. Zo organiseert Schaatsclub De Vennen uit Moergestel schaatslessen en kan er worden deelgenomen aan een pubquiz, vrouwenbingo of het populaire fluitketelschuiven. Het volledige programma is online te vinden op www.wintervillageoisterwijk.nl.

Goed doel
Ieder jaar zamelt Stichting De Kiosk geld in voor een maatschappelijk doel. Dit jaar is dat EHBO Oisterwijk, onderdeel van het Rode Kruis. Met de donatie kan EHBO Oisterwijk EHBO-cursussen blijven geven aan de groepen 8 van de basisscholen in Oisterwijk, Haaren en Moergestel.

Express
De Parel Express, de Oisterwijkse toeristentrein, wordt deze weken omgedoopt tot de IJsbaan Express. Dit treintje rijdt dagelijks tussen Oisterwijk, Moergestel en Haaren om basisschool leerlingen van en naar de ijsbaan te brengen. Daarnaast wordt de IJsbaan Express ingezet om ouderen op te halen van De Vloet, zodat ook zij van een kopje koffie kunnen komen genieten bij de ijsbaan.

Samenwerking
Stichting Winter Village Oisterwijk is blij met de vele Oisterwijkse ondernemers die de ijsbaan een warm hart toedragen. Zo vinden er ondernemersborrels en -ontbijten plaats en sluiten bedrijven hun jaar af met een eindejaarsborrel bij de ijsbaan. Naast de samenwerking met lokale ondernemers, helpen ook de plaatselijke sportclubs een handje. De jongens van de Colts van RFC Oisterwijk Oysters zorgen iedere avond voor een schone ijsbaan en Trinitas organiseert een oudejaarsborrel ten behoeve van de vereniging. Wie ook graag een bijdrage wil leveren kan een bericht sturen naar sponsors@wintervillageoisterwijk.nl.