banner

Paar maatjes te groot voor Trinitas


Trinitas moest deze week aantreden tegen koploper CHC, na de bekeruitschakeling van vorige week tegen eersteklasser Nemelaer was dit wederom een lastige opdracht. De Bosschenaren zijn titelkandidaat nummer één en beschikken over een ruime en sterke selectie.

 

CHC was als lijstaanvoerder op volle oorlogssterkte naar Oisterwijk afgereisd. Trainer Fatah Hadouir kon drie van zijn broers opstellen, Mounir, Younes en oud-prof Anouar stonden allen in de basis. De oudste van het stel Anouar Hadouir kon vijftien jaar eredivisievoetbal overleggen, daarnaast liepen met Nicky van Bijsterveld, Galid Cherrou, Glenn Kusters genoeg spelers die in het verleden ook op een hoger niveau acteerden.

 

Trinitas aan de bal (Foto Andre Nouwens)

Trinitas toonde vanaf het begin teveel respect en was daarbij eigenlijk te lief voor de tegenstander. Ondanks dat kregen Rens van Lissum en Nicky Wolfs binnen tien minuten een gele kaart en stonden zo direct op scherp voor de rest van de wedstrijd. CHC liet de bal goed rondgaan en was oppermachtig. Toch was het Trinitas was de eerste mogelijkheid kreeg, Nicky Wolfs kon koppen uit een corner van Rens van Lissum maar de bal ging ruim naast.

 

De Bosschenaren schakelden uit het niets ineens een tandje bij en tien minuten later stond er 0-3 op het scorebord. Eerst was het de soms ongrijpbare Younes Hadouir die zich vrijkapte en vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot. Twee minuten later was het Glenn Kusters die ontsnapte aan de rechterkant, zijn voorzet werd door Nikos Patty van richting veranderd en verdween achter Ramon Doomen in het doen. Weer enkele minuten later was het nogmaals Younes Hadouir die Freek van Venrooij uitkapte en Glenn Kusters een niet te missen kan bood, Ramon Doomen mocht  opnieuw de bal uit het net halen.

 

De rust werd ingegaan met een fikse achterstand, trainer Pierre van Berkel zal de ploeg opdracht gegeven hebben om de schade te beperken en vooral geen kaarten te pakken. Direct na de pauze was het weer raak, Mounir Hadouir maakte de 0-4 zodat een afstraffing op de loer lag. CHC vond het echter wel welletjes, liet het gaspedaal los en werd steeds slordiger. Trinitas kon daardoor  een paar speldenprikjes uitdelen maar kon de mogelijkheden niet benutten. De beste kans was voor Max van Dongen, zijn inzet werd echter gekeerd door doelman Michaël van Rijn.

 

In de slotseconden kreeg Anouar Hadouir nog een domme rode kaart, toegegeven het was erg zwaar gestraft in een verder zeer sportieve wedstrijd. Een speler met zoveel ervaring moet echter weten dat met een ruime voorsprong dit nooit mag gebeuren, zeker met de topper tegen nummer twee FC Engelen volgende week in het vooruitzicht.

 

De wedstrijd eindigde tien seconden later met een 0-4 einduitslag, de grootste nederlaag in de jonge historie van VV Trinitas Oisterwijk. De tegenstander was deze wedstrijd een paar maatjes te groot en lijkt op volle snelheid op weg naar het twee kampioenschap in successie.