banner

Oisterwijkse wethouder Vatta vraagt meer geld in Den Haag


De Oisterwijkse wethouder Stefanie Vatta is vandaag met collega wethouders uit Haaren, Boxtel en Sint Michielsgestel op bezoek in Den Haag.

Wethouder Stefanie Vatta in Den Haag, links van haar wethouder Adrienne Verschuren uit Haaren

Ze is daar volgens eigen zeggen om te vragen om meer geld, en ze wil meer zeggenschap bij wijzigingen vanuit het rijk, die van toepassing zijn op de gemeente Oisterwijk en gemeentelijke taken. Aanleiding is het tekort in de gemeentebegroting die is ontstaan door hoge kosten en oneerlijke verdeling van die kosten, hoofdzakelijk in de jeugdzorg, en ook de WMO drukt zwaar. Het zijn taken die de gemeenten van het rijk hebben overgekregen, en waarvoor deze een vast bedrag ontvangen. Dat bedrag blijkt in de praktijk onvoldoende en, zoals het geval bij de Hondsberg, worden kosten voor jeugd uit andere gemeenten, op Oisterwijk verhaalt.

De rekening die Vatta aan minister Hugo de Jonge presenteerde laat duidelijk zien waar het probleem zit.

De factuur, de rekening voor Hugo de Jonge…