banner

Oisterwijkse mantelzorgers in het zonnetje


Afgelopen zondag 10 november is in heel Nederland aandacht besteed aan de dag van de Mantelzorg. In Oisterwijk werden mantelzorgers warm welkom geheten in de Tiliander door de Pauwergirls. Het toezingen van de gasten bij binnenkomst was een succes. Bij iedereen verscheen meteen een glimlach.

Winnares van de muziekquiz

Wethouder Vatta sprak haar dank en bewondering uit en deed een oproep aan iedereen om op tijd hulp in te roepen. Ingrid Oosterling, mantelzorgconsulent bij ContourdeTwern, benadrukte op deze feestelijke dag de mooie kanten, die mantelzorgen zeker ook heeft. De Pauwergirls vertelden drie verhalen van mantelzorgers en hadden daar een passend lied bij. Zo zongen zij: “Opzij, opzij, opzij”…van Herman van Veen om de drukte en stress van mantelzorgers te verwoorden. Na een heerlijke lunch met streekproducten werd het programma voortgezet in de theaterzaal.

Met veel schwung, humor en stemmen in goede harmonie zongen de Pauwergirls een breed repertoire aan liedjes, dat varieerde van Rock en Roll tot Brandend Zand van Anneke Grönloh. De muziek kwam uit een oude mobiele radio uit 1952. Dit alles in de vorm van een quiz met een hoog meezinggehalte onder het motto: “Herinnert u zich deze nog…? Iedereen deed fanatiek mee met vragen als: hoe vaak hoor je de woorden Lollipops in dit liedje uit de jaren ’50 van de Chordettes of wat is de echte naam van Vader Abraham. Twee mantelzorgers hadden alle acht vragen goed. Er volgde een ludieke prijsuitreiking.

Met schwung …

Tot slot werden alle mantelzorgers getrakteerd op een speciaal voor hen gezongen lied in een donkere zaal met alleen maar lichtgevende staafjes als symbool voor iedereen, die voor een ander een lichtje in het donker is. Na de afsluitende borrel was er ook nog gelegenheid om het mantelzorgcompliment in ontvangst te nemen. De middag werd door de aanwezige mantelzorgers beoordeeld met het gemiddelde cijfer 9. Opmerkingen als perfect georganiseerd, fijne muziek, heerlijk meegezongen, blij dat we erbij waren, de beste mantelzorgmiddag ooit, heerlijke lunch, ontspannend, gemakkelijk contact met andere mantelzorgers en even tijd voor mezelf deden de organisatie van deze middag erg goed.

Het steunpunt mantelzorg van ContourdeTwern doet nog veel meer dan mantelzorgers in het zonnetje zetten. Als mantelzorger kunt u er terecht voor een luisterend oor en ondersteuning als de zorg voor uw naaste te zwaar wordt. Maar ook voor advies over allerlei regelingen, diensten en activiteiten. Bent u mantelzorger en wilt u de volgende keer ook aanwezig zijn bij deze dag of op de hoogte gehouden worden van wat we nog meer voor mantelzorgers doen, neem dan contact op met Ingrid Oosterling, mantelzorgconsulent van ContourdeTwern, bereikbaar per telefoon: 013-5284080 / 06-171603091 of per mail via: ingridoosterling@contourdetwern.nl

DTZ logo low