banner

Oisterwijkse Gert Geurtsen geeft kinderboek uit


De Oisterwijkse Gert Geurtsen heeft het kinderboek Luisterversjes van Oma Boekentas uitgegeven.

Het poppenspel van Oma Boekentas (Foto: Ber Beerendonk)

Dit boek bestaat uit grappige, serieuze en vooral leerzame verhaaltjes, over allerlei onderwerpen uit de huidige samenleving. De verhaaltjes zijn bedoeld voor kinderen, om hen wegwijs te maken in de wereld. Dit leerzame kinderboek wordt sinds 1 november uitgegeven.

De versjes uit dit boek nemen kinderen bij de hand om ze wegwijs te maken in een wereld waarin veel informatie op ze af komt. Dat gaat tegenwoordig in een hoog tempo. Via allerlei media worden kinderen geconfronteerd met onderwerpen die Oma Boekentas niet uit de weg gaat. Want erover horen, om het vervolgens volkomen te negeren, dat werkt niet. Dat weet de auteur als voormalige kleuterjuf en moeder uit ervaring. Je kunt thema’s beter naar een begrijpelijk niveau vertalen. En daarbij moet je vooral ook eerlijk zijn, zonder kinderen op te zadelen met een gevoel waar ze vervolgens niks mee kunnen. De Luisterversjes zijn afwisselend grappig, ernstig, informatief of filosofisch te noemen. Een boek om samen te lezen en over na te praten.

Trots op haar nieuwe boek (Foto Carien van de Pas)

Over de auteur
Tijdens haar toch wel turbulente jeugd had de auteur heel veel honger naar kennis. Ze zat steeds vol vragen, maar dat werd haar bepaald niet in dank afgenomen. Ze liet zich echter niet afbrengen van haar zoektocht naar weten en begrijpen en werd autodidact. Dankzij de uitstekende muzieklessen op de basisschool en de improvisatielessen op de opleidingsschool voor Kleuterleidsters kan ze nu haar versjes snel verzinnen, inhoud geven en ritmisch goed laten lopen. De naam Oma Boekentas ontstond tijdens een wekelijkse voorleessessie, toen ze met een tas vol prentenboeken bij haar twee Ethiopische voorleeskindjes op visite kwam. Ze helpt kinderen graag wereldwijs worden. Omdat er altijd vragen zullen zijn.

Het boek Luisterversjes van Oma Boekentas is verkrijgbaar voor €23,50 op de website van Boekscout.