banner

Nieuwbouw maakt rijtje af aan Moergestelseweg Oisterwijk


Gemeente Oisterwijk heeft in principe ingestemd met 16 sociale huurappartementen op de hoek Poirterstraat/Moergestelseweg in Oisterwijk. Op het betreffende perceel staan nu nog 6 grondgebonden seniorenwoningen, die niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd. Deze zullen worden gesloopt.

Het ontwerp van Cier architecten

Er komt een appartementengebouw met drie bouwlagen. Hoewel de bouwmassa toeneemt, is dat volgens de gemeente op deze locatie zeer voorstelbaar en een verbetering te noemen voor het straat-en bebouwingsbeeld ten opzichte van de bestaande situatie. Het sluit aan bij de andere appartementengebouwen in deze straat. Voor de entree van het gebouw komt een klein pleintje met zitgelegenheid, net als aan de overzijde van de Poirterstraat. Dit creƫert op deze straathoek net wat meer lucht en het accentueert daarmee toegang naar het historisch centrum van Oisterwijk.

Ook is er tevredenheid over de invulling met sociale woningbouw voor 1-2 persoons huishoudens; daarvan is op dit moment een tekort. Er volgt nog overleg met de buurt, en voor de huidige bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht.