banner

Nemelaer wint van Trinitas deel 2


Hadden we begin van de week het verslag, geschreven door Nemelaer, nu hier het verslag van Trinitas. Zelfde wedstrijd, bezien vanuit de Oisterwijkse sportievelingen:

Afgelopen zaterdag speelden de vaandeldragers van Trinitas in de tweede ronde van het bekertoernooi tegen eersteklasser Nemelaer. De echte derby’s zijn door de fusie van Nevelo, RKSV Oisterwijk en Taxandria voorgoed verleden tijd, hierdoor zullen de wedstrijden tegen de ploeg uit Haaren de meest aansprekende regioderby’s gaan worden. Niet in het minst omdat door de gemeentelijke herindelingen, waarbij Haaren onderdeel van de gemeente Oisterwijk gaan worden.

Trinitas te gast bij Nemelaer (Foto: André Nouwens)

De wedstrijd werd verplaatst naar de zaterdagavond in de hoop op een grote publieke belangstelling. Dit bleek geen slechte keuze, want het was ondanks het koude weer behoorlijk druk op sportpark den Donk. Het was ook goed om te zien dat veel leden die bij de voormalige clubs al een hele tijd niet langs de lijn gesignaleerd waren, toch benieuwd waren naar de verrichtingen van de nieuwe club in deze veelbelovende wedstrijd.

Het publiek kreeg waar het op hoopte, een echter bekerkraker met veel strijd, doelpunten, een behoorlijke aantal gele en een rode kaart en tot slot een dramatische strafschoppenserie.
Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, na een klein kwartier barstte het duel echter ineens helemaal los. Nemelaer opende het bal en kwam door een prachtig doelpunt op voorsprong. Ramon Doomen kon de bal niet ver genoeg wegstompen na een goede voorzet, Geert van de Ven ramde de bal vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Het duurde vervolgens niet lang voordat Trinitas op gelijke hoogte stond, Max van Dongen zag doelman Camille de Jong iets te ver voor zijn doel staan en krulde de bal fraai in het Haarense doel. Terwijl iedereen nog aan het napraten was over de fraaie gelijkmaker stond de 2-1 al op het scorebord, opnieuw Max van Dongen was de verantwoordelijk en wederom was het van een behoorlijke afstand.

Tot aan de pauze wist Trinitas ondanks het uitvallen van Dennis van Berkel (lies) en Harm van de Ven (hamstring) de voorsprong relatief makkelijk te behouden. Dit was in het tweede bedrijf heel anders, Nemelaer kwam gretig uit de kleedkamer, schakelde een paar tandjes bij en was vooral in de duels ineens veel feller. Trinitas kwam tekort in duelkracht en ook liet Nemelaer veel voetballend vermogen zien. Lang, heel lang leek Ramon Doomen de man van de wedstrijd te worden. Met enkele prachtige reddingen van de doelman hield hij de voorsprong van Trinitas intact en leek de ploeg van Pierre van Berkel op weg naar de volgende bekerronde.

Een dikke tien minuten voor tijd gebeurde echter het onvermijdelijke. Roel Boogaers werd weggestuurd en gaf een uitgemeten voorzet op Luuk Vermeer, die hoefde de bal alleen op zijn voet te laten vallen om de gelijkmaker op het bord te zetten, 2-2. Nemelaer probeerde daarna nog een beslissing te forceren maar daarvoor was er nog te weinig tijd. Strafschoppen moesten deze bekerkraker uiteindelijk gaan beslissen.

Voor Trinitas werd dit een dramatisch einde van het bekertoernooi. Rens van Lissum en Freek van Venrooij schoten hun strafschop over en Ruben Martin schoot raak. Daarna was het de pas 19-jarige Tom Beks die de moed had om de verantwoording te nemen, hij miste echter zodat Trinitas zo goed als uitgeschakeld was. Wesley Diepens velde vervolgens het vonnis zodat Trinitas uit het bekertoernooi ligt.

Voor Trinitas was het een mooie avond met een teleurstellend einde, ondanks dat was het nog lang onrustig in de bomvolle sfeervolle kantine van Trintas en werd de deceptie weggedronken met vele biertjes.