banner

Mimakker bij Petje af Oisterwijk


Weet jij wat een Mimakker is? De kinderen van Petje af Oisterwijk inmiddels wel. Zij hebben bij de Catharinenberg geleerd dat de Mimakker een soort clown is, die op een hele rustige manier contact maakt met mensen met Alzheimer en hoe ze een vriend, een maatje voor hen is. En nee … een Mimakker is niet hetzelfde als een Cliniclown.

Nagels lakken, alle tijd, rustig aan… een Mimakker!

Een Mimakker is heel rustig en stil en wacht af tot een bewoner contact met haar maakt. Geen geflapperdeflap, wel samen knuffel vasthouden of zomaar een hand op iemands arm leggen. In rollenspellen hebben de kinderen geoefend met Mimakker zijn.

Gedurende 7 blokken van 4 weken leren nieuwsgierige kinderen beroepen kennen en ontdekken ze wat hun talenten zijn. Elk blok staat in het teken van een ander thema. Zo heeft Petje af dit schooljaar al de thema’s ouderenzorg en programmeren behandeld. Bij het thema ouderenzorg hebben we niet alleen een Mimakker ontmoet, maar ook een Verpleegkundige en een Activiteitenbegeleidster. In de praktijklessen hebben de kinderen samen met de bewoners van Catharinenberg cake versierd en gegeten, ze hebben spelletjes gedaan, gevoetbald en nagels gelakt. Het was een super leuke middag voor zowel de kinderen als de bewoners.

Het ontwerp voor een nieuwe puzzel

Puzzel maken

Het tweede thema, dat ging over programmeren en ontwerpen van games. Binair tellen en je naam schrijven, pffff, dat is niet makkelijk. Maar Petje af heeft de code gekraakt en weet nu dat het internet alles in 0 en 1tjes verstuurd. Diezelfde 0 en 1tjes gaan ook met een giga-snelheid door een glasvezel kabel.

In opdracht van Marcel van Digipuzzel.net hebben de kinderen een nieuw spel ontworpen waarbij een monster schoolopdrachten moet maken. Na zo’n ontwerp komen er nog veel mensen aan te pas voordat het spel on-line staat: Eeen animator maakt van de tekening een leuke digitale animatie; een geluidsontwerper maakt er een pakkend deuntje bij; vertalers zorgen voor Engelse, Finse, Chinese, Russische en nog veel meer vertalingen; vervolgens maakt Marcel er een complete game van en dan is het spel eindelijk on-line beschikbaar …. Voor iedereen over de hele wereld.

Ben jij tussen de 10 en 14 en wil je ook alles weten over beroepen en jouw talenten ontdekken? Meld je dan aan voor een proefles via www.petjeaf.nl/meedoen of stuur een email naar oisterwijk@petjeaf.nl.

Alle kosten, ook die voor vervoer en de uitjes die de kinderen maken, worden betaald vanuit de stichting. Deelname aan Petje af is dus geheel gratis. Wel wordt van de kinderen verwacht dat ze gemotiveerd zijn en elke Petje af-zondag aanwezig zijn.

DTZ logo low