banner

Met de mantelzorgtaxi naar de griepprik


De bladeren vallen, het hoesten en proesten kan weer beginnen. De griepprikken gaan als zoete broodjes over de toonbank bij de huisartsen. Iedereen boven de 60 krijgt een uitnodiging voor een prik, ook buuf. Wat een luxe in Nederland!

Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk.

De Griepprik, om je beter te beschermen tegen de griep

“Moet jij ook een griepprik halen?”, vraagt buuf. “Nee, ze mogen me na mijn 70-ste pas uitnodigen”, zeg ik. Ik ben zelden ziek en heb nog genoeg kracht om een griep te overleven. Mijn leger soldaten werkt nog goed. De zoon van buuf geeft aan dat hij niet voor 2 minuten prikken naar huis kan komen vanuit zijn werk en schoondochter heeft geen auto die dag. Buuf heeft al rondgevraagd maar ze kan ook niet meerijden met iemand uit de straat. “De deeltaxi?”, opper ik. Daar moet buuf 3 uur voor uittrekken. Dan is de mantelzorgtaxi efficiënter, dus zeg ik: “dan rij ik wel”. Probleem opgelost, buuf gerustgesteld.

En zo gaan we die week met de mantelzorgtaxi de griepprik halen. Het is een komen en gaan van patiënten bij de huisarts. Of mensen de loterij hebben gewonnen en hun prijs komen ophalen. Het is prikken aan de lopende band. Volgende patiënt alstublieft….. Buuf kan er weer een jaartje tegen. Ze krijgt geen garantiebewijs want zekerheid geeft de prik niet. Meneer en mevrouw Virus zijn slim. Maar geen nood: de mantelzorgtaxi prikt de juiste route naar de huisarts wel aan…

DTZ logo low