banner

Marathonsuccessen voor jeugd schaatsclub Moergestel


Op zaterdag 9 november namen vier leden van Schaatsclub De Vennen deel aan jeugdmarathonwedstrijden in Eindhoven. Het was zeer bijzonder dat zij daarbij in hun leeftijdscategorie alle vier als winnaar over de finish gingen. Een dag later werden er tijdens een langebaanwedstrijd in Tilburg vooral op de 1500 meter bijzondere tijden gereden.

Job van der Bruggen, winnaar in marathon en uitzonderlijke 1500 meter

Tijdens de jeugdmarathon over vijftien ronden voor jongens Junioren-C was Teun van der Linden weer oppermachtig. Onbedreigd pakte hij de meeste punten voor het klassement dat meetelt voor kwalificatie voor het Nederlands Kampioenschap. Ook de gebroeders van der Bruggen deden goede zaken in dit klassement van hun categorie. Job won bij de jongens Pupillen-A en Loek was de snelste bij de jongens Pupillen-B en jonger. Hun zusje Julot is nog geen lid van de wedstrijdploeg, maar neemt ook al regelmatig deel aan marathonwedstrijdjes. Naar goed voorbeeld van haar broers ging zij als eerste over de finish bij de meisjes Pupillen-B en jonger.
Gelijktijdig met de jeugdwedstrijden in Eindhoven, nam Jan op ’t Hoog in Breda deel aan een marathon voor Masters. In de wedstrijd over vijftig ronden werd hij vijftiende.

Op zondagavond 10 november was er een langebaanwedstrijd in Tilburg. Hier werden door leden van De Vennen vooral bijzondere tijden op de 1500 meter gereden. Tom van Dijck verbeterde zijn persoonlijke record (PR) op deze afstand met ruim tien seconden en Teun Wagemakers was zelfs ruim twaalf seconden sneller dan ooit. De prestatie van Job van der Bruggen sprak echter het meest tot de verbeelding. Als Pupil-A (13 jaar) had Job namelijk nog nooit eerder een wedstrijd over 1500 meter mogen rijden. Ondanks dit gebrek aan ervaring, wist Job zijn rondetijden erg vlak te houden en was zijn laatste ronde zelfs sneller dan de tussenronde. Zijn eindtijd van 2:40.43 was dan ook uitstekend. Eerder op de avond had Job bovendien zijn PR op de 500 meter verbeterd. Hieronder alle door leden van De Vennen gereden tijden:

3 leden reden een rit over 100 (1e tijd) en 300 meter (2e tijd):

Martijn Weber 11.45 en 27.78; Loek van der Bruggen 13.92 en 35.23; Maartje van Dijck 15.30 en 41.06.

6 leden reden een rit over 500 (1e tijd) en 1500 meter (2e tijd):
Teun van der Linden 44.22 en 2:13.28; Thomas van Berkel 45.49 en 2:22.02; Karlijn Schellekens 48.14 en 2:32.21; Teun Wagemakers 47.80 en 2:36.58 (PR); Job van der Bruggen 51.62 (PR) en 2:40.43; Tom van Dijck 53.28 en 2:47.23 (PR);.