banner

Man tussen container en vrachtwagen komt met botbreuken vrij


Een man is woensdagmorgen vroeg bekneld geraakt onder de container van een vrachtwagen op een terrein aan de Steenstraat in Heukelom.

Rond 7.30 uur is bij het lossen van een container, een man onder de container terecht gekomen. Er waren meerdere ambulances, brandweer en een traumaheli ter plaatse om de man te bevrijden. Ook werd er een grote kraanwagen ingeschakeld. Dit is rond 10.30 uur gelukt. De man heeft totaal drie uur klem gezeten en is ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft foto’s vrij gegeven (zie onder), waarop de benen van de man te zien zijn, die zijn positie verduidelijkt. De man was terecht gekomen tussen de container en het onderstel van de vrachtwagen. Omdat de container erg zwaar was en elke verkeerde beweging fataal kon zijn, werd een graafmachine tegen de container geplaatst en door de brandweer borgpalen met stalen haken en houten balken aangebracht om verdere beknelling te voorkomen. Een grote hijskraan moest onder politiebegeleiding naar het terrein worden gebracht, waarna de container met verschillende constructies kon worden opgetild.

Wonderbaarlijk kwam de man uit deze benarde positie, wel met diverse botbreuken, maar gelukkig buiten levensgevaar.

 

Hulpverlener praat met de beknelde man, links worden zijn benen ondersteund met kratjes (Foto: Politie)

 

Traumaheli is geland bij een ongeval met beknelling in Heukelom (Foto: Toby de Kort)

 

Een kraanwagen moest er aan te pas komen om de man te bevrijden (Foto: Toby de Kort).