banner

Politie agent gewond en gebruikt pepperspray bij aanhouding in Oisterwijk (Update)


Op de Moergestelseweg in Oisterwijk is een man aangehouden.

Man aangehouden door politie

In totaal acht agenten hebben een man staande gehouden en tegen de grond gedrukt. De man werd na aanhouding onder politiebegeleiding afgevoerd in een ambulance.

Pepperspray

Voorafgaande was er een incident in de Frans Halsstraat. Het betrof hier een man met verward gedrag. Op basis van meerdere meldingen die vanmiddag binnen zijn gekomen is de politie ingezet. Hij zou voertuigen hebben vernield en omstanders mogelijk aangevallen. De man verzette zich tijdens zijn arrestatie, waarna er meerdere politie eenheden bij zijn gekomen. Omdat hij zeer agressief was is er gebruik gemaakt van pepperspray en de man was mogelijk onder invloed, waarop vervolgens een ambulance is opgeroepen. Bij de aanhouding is een agent gewond geraakt, deze wordt onderzocht door een arts.

De politie vraagt getuigen zich te melden en ook mensen die door deze man zijn benaderd of mogelijk gedupeerd kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.