banner

Lintjes voor vrijwillige brandweerlieden in Oisterwijk


Burgemeester Hans Janssen heeft vanavond twee vrijwillige brandweerlieden uit Oisterwijk voorzien van een mooie waardering, in de vorm van een Koninklijke Onderscheiding met bijbehorende draagspeld. Frans van Venrooij en Bert-Frank van den Breekel waren de gelukkigen.

Foto Vlaminckx

Frans van Venrooij (58) is van 1 september 1979 tot 1 januari 2020 aangesteld als vrijwillig brandweerman bij de brandweer in Oisterwijk. Daarvoor is hij enkele jaren lid geweest van de lokale jeugdbrandweer. Hij heeft de rang van brandmeester behaald en grootschalig hulpverlener. Naast de functie van bevelvoerder is de heer Van Venrooij 5 jaar teamleider van het brandweerteam Oisterwijk geweest. Hij wist in een lastige periode van reorganisaties en inkrimping van het team, de motivatie en uitrukparaatheid van team Oisterwijk op peil te houden. Hij woont en werkt in Oisterwijk, waardoor hij bij veel uitrukken aanwezig is geweest.

Foto Vlaminckx

Bert-Frank van den Breekel (58) is van 1 september 1979 tot 1 april 2018 aangesteld geweest als vrijwillig brandweerman bij de brandweer in Oisterwijk. Daarvoor is hij enkele jaren lid geweest van de lokale jeugdbrandweer. Hij heeft de rang van hoofdbrandwacht behaald en grootschalig hulpverlener. Naast de functie van hoofdbrandwacht was hij ook opgeleid en aangesteld als chauffeur-pompbediener. De heer Van den Breekel was een van de teamleden die jaarlijks vaak de hoogste opkomst had bij de wekelijkse oefenavonden. Ook bij alarmeringen kon men vaak op hem rekenen om hulp te bieden bij incidenten. Collega’s konden bij de heer Van den Breekel altijd terecht voor advies.

Delen: