anytime

Lezing voor alleenstaande in Oisterwijk


Elk mens kent trieste momenten. Dat hoort bij het leven. Een pijnlijk persoonlijk verlies in welke levensfase ook kan echter een langdurige fase van verdriet en eenzaamheid geven. Het kan moeilijk zijn om het leven weer op te pakken. Vooral de aankomende feestdagen van Sinterklaas, Kerst- en Nieuwjaar blijven een moeilijk vooruitzicht.

Rechts van de Protestantse kerk, is de ingang van de Voorhof (Bron: Google Maps)

Toch schuilt er in elk mens ook creatiekracht, die gewekt en geactiveerd kan worden, om ook de feestdagen en zondagen met meer zin en vreugde te kunnen beleven. Wat heb ik nodig tijdens de feestdagen? Hoe communiceer ik op een positieve manier richting mijn familie en vrienden? Vaak zeggen mensen: hoeveel hulp er ook is, je moet uiteindelijk toch ook zelf iets doen. Daarover gaat de inleiding van deze middag. De actieve werkgroep “Levenskunst voor wie goed oud wil worden” organiseert deze namiddag met een inleiding en creatieve uitwisseling in kleine groepjes in een veilige omgeving. De gastspreker is Gerard van de Kam, hij werkt reeds lang op het terrein van mens, arbeid en zingeving, eerst als loopbaanbegeleider. Daarna was hij 25 jaar docent in loopbaanmethodiek. Nu is hij, naast amateur-schilder ook nog steeds actief als spiritueel-ecologisch missiecoach. Via zijn schilderijen en teksten draagt hij zijn gedachten uit. Hij blijft altijd op zoek naar de essentie van het leven.

De lezing vind plaats op maandag 18 november in de ontmoetingsruimte De Voorhof, Kerkstraat 64 Oisterwijk. Inloop vanaf 13.30 uur en aanvang 14.00 uur. Het aantal plaatsen is beperkt, inschrijven via Jacqueline van den Acker Tel: 013-5284080 of 06-23960635. Aanmelden kan ook via de mail: info@metgezelinzingeving.com