anytime

Lezing door Herman van Rompuy in Tiliander


Op 11 december zal Herman van Rompuy in Oisterwijk spreken over ‘Wat en wie zouden we zijn zonder de Europese Unie?’ Deze lezing wordt gehouden in het kader van de jaarlijkse Adriaen Poirters Lezing. De lezing is een samenwerkingsproject van de Culturele Kring Adriaen Poirters, Cultuurcentrum Tiliander en de Gemeente Oisterwijk.

Herman van Rompuy, voormalig Minister-President van België

De zaal is open om 19.30 uur, aanvang lezing om 20.00 uur gevolgd door discussie. Afsluiting om 22.00 uur. Prof. dr. Herman van Rompuy, voormalig president van de Europese Raad en voorheen Minister President van België, is nu President van het Centrum voor Europese Beleidsstudies en gasthoogleraar aan verschillende universiteiten. Als voormalig econoom bij de Belgische Nationale Bank, begon hij zijn politieke carrière in 1973. Hij bekleedde verschillende functies binnen zijn eigen partij en in het parlement van België waaronder Minister van Financiën (1993-1999) en Minister-President tot hij in 2009 werd benoemd tot President van de Europese Raad. In 2012 werd hij met algemene stemmen door de 27 staatshoofden en regeringsleiders van de EU voor een tweede mandaat herbenoemd. Herman van Rompuy nam de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst namens de Europese Raad. Hij is onderscheiden met veel eretitels, eredoctoraten en prijzen waaronder de Medaille d’Or de la Fondation Jean Monnet, de Willem van Oranje-Penning, de Comenius Prijs, de prestigieuze Internationale Karel de grote Prijs en nog vele andere. In 2015 werd hij in de adelstand verheven en werd hem door Koning Philip || van België de titel van Graaf van Rompuy verleend.

Herman van Rompuy is te zien op woensdag 11 december om 20.00 uur in Tiliander te Oisterwijk. Entree €15,-, Leden Culturele Kring €10,-. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Tiliander of bellen naar 013- 207 3333.