glasvezel

IVN Oisterwijk geeft bomencursus


Hecht u veel waarde aan bomen, kunt u geboeid raken door de schoonheid van een boom, wilt u weten hoe vernuftig het systeem van een boom werkt, wat voor invloed heeft het klimaat op bomen? Dan is dit de cursus voor u!

Bomencursus bij IVN Oisterwijk

Tijdens de cursus maakt u kennis met de inheemse loofbomen van de zandgronden in Midden-Brabant. Hoe zijn ze hier gekomen, wat is het belang van een inheemse boom, waarom streven natuurorganisaties naar een bos met inheemse bomen. Bij de Naaldbomen ligt de nadruk op de indeling, geschiedenis en het herkennen van veel voorkomende naaldbomen in Midden-Brabant. Behalve de Taxus en Jeneverbes komen er geen inheemse naaldbomen voor in Nederland.

In de theorie- en praktijklessen komen de volgende thema’s aan bod:
• opbouw van een boom
• de boom als zuurstoffabriek
• naald- en loofbomen
• takken, knoppen, schors, blad, wortels en boomvormen
• ziekten en plagen bij bomen
• functies van bomen
• geschiedenis en religie

De Cursus bestaat uit 4 theorielessen op dinsdagavond en 5 excursies op zaterdagochtend en start op 3 maart 2020.