banner

Iets anders bij Cultuur & Beleef in Oisterwijk


Een bijzonder verhaal tijdens de Cultuur & Beleef bijeenkomst op maandag 25 november in huiskamer De Inloop. Het feit dat Loesje de geleidehond mee komt, zegt al iets over het onderwerp.

Helma Verhof samen met haar man en hulphond Loesje

Helma Verhof is blind een schreef ooit een boek met korte verhalen waarin zij vertelt over hoe zij haar leven leeft en door de wereld beweegt. Mensen roepen zo heel erg vaak “Wat knap dat jij dat allemaal kunt”. Dan antwoord ik “Ik oefen al 66 jaar”. Zelf vindt zij, dat er niets knap of geweldig of bijzonder aan is, maar soms ook weer wel. “Mensen vragen dat vanuit het gevoel en idee, dat zij niets kunnen met hun ogen dicht. Maar met je ogen dicht is nog lang niet blind. Ze stellen ook vragen die voor ons verbijsterend zijn en ook op de gekste momenten als je ze totaal niet verwacht”. Helma kan dat heel goed begrijpen, want het is ook echt een andere onvoorstelbare wereld. Zij neemt u graag mee in die wereld die de meesten niet kennen.

Wilt u meer weten over het leven van iemand die niet kan zien? Kom dan op 25 november naar huiskamer De Inloop aan de Kerkstraat 48 in Oisterwijk. Het kost slechts twee euro en u hoeft zich niet op te geven.