banner

Haarense reus bij Reuzenoptocht 2020 in Oisterwijk?


Dubbel nieuws! Niet alleen de bekendmaking van weer een reusachtig mooie reuzenoptocht, maar mogelijk ook met een Haarense reus!

De drie reuzen van Heukelom, Moergestel en Oisterwijk én niet onbelangrijk de vrijwilligers daaromheen, werden bij de vorige gemeentelijke herindeling opgericht om de drie kernen te verbinden, met behoud en zichtbaarheid van ieders eigenheid en karakter. Het gevolg was een drietal reuzen, en later een klein reusje erbij. Door het jaar heen trekken de reuzen naar diverse plaatsen in Nederland en buitenland. Om de vijf jaar komen vele reuzen naar Oisterwijk; dan organiseert het Reuzengilde de  Reuzenoptocht.

Optocht

Reuzenoptocht in Oisterwijk, daar mag de Haarense niet ontbreken! (Foto: Joris van der Pijll)

Bekend is nu, dat er op 20 september 2020 weer een reuzenoptocht plaats vindt in Oisterwijk. Die dag zal vanaf 14.00 uur Oisterwijk vollopen met reusachtige poppen, in klederdracht, uit alle windstreken van Nederland, en omliggende buitenlanden. Onder andere uit België en Frankrijk zullen ze met bussen en vrachtwagens vol naar Brabant komen. Samen met vele duizenden bezoekers, dus zeker is dat die dag alle parkeerterreinen, weilanden en wegen rondom Oisterwijk vol staan.

Haaren

Nu het dorp Haaren na komend jaar ook bij Oisterwijk komt, is het niet gek dat de vraag is gekomen om ook met de Haarense gemeenschap een reus te maken. Hierover worden de inwoners van Haaren geïnformeerd tijdens een informatiebijeenkomsten op dinsdag 19 november om 19.30 uur in Den Domp. Wil je er graag meer over weten, dan ben je van harte welkom!

 

Of dit ooit nog zo kan? Wat was dat geweldig! (Foto: Joris van der Pijll)