banner

Haarense Prins volgt vader op


Carnavalsvereniging De Strûivenwèners heeft afgelopen zaterdagavond om elf over elf haar nieuwe prins bekend gemaakt.

Prins Wèner XXIII en Prins Wèner X

Jorg Kuijpers mag zich dit carnavalsseizoen Prins Wèner XXIII noemen. Hij treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader Wil Kuijpers, dit door het leven ging als Prins Wèner X. Dit gebeurde tijdens een geslaagde feestavond in café ’t Gemak in Haaren, waarbij voormalig speaker of the house of parliament John Bercow (Order!) de aanwezigen liet kiezen of het Strûivendûrp dit jaar al naar Oisterwijk gaat, of dat ze nog voor een jaar uitstel wilden gaan.

De prins heeft Rens van den Elsen gekozen tot zijn adjudant, die hem het komende carnavalsjaar bij gaan staan. Jeroen Heijkants is gevraagd voor de functie van de Opperraad om de hele Raad van Elf in het gelid te houden. Het motto van Prins Wéner de XXIII is: ‘We geven er unne nieuwe draoi aon’.

Jorg is in het dagelijks leven sales & customer support representative . Hij woont met zijn vrouw Renata en drie kinderen in Haaren. De 40-jarige dorstlustige hoogheid is geboren en getogen in Haaren. Het carnavalsfeest is hem met de paplepel ingegoten, want ook zijn ouders waren fanatieke leutgangers. Jorg is dan ook ontzettend trots dat hij nu dezelfde scepter mag zwaaien als zijn vader dertig jaar geleden.

Tijdens de voorgaande vier jaren vervulde Jorg de rol van Opperraad met verve. Nu staat hij zelf aan het roer van het Haarense carnavalsfeest.